Theaterweekend

Elaine Schot Hovenier

Hoofdvak: Fotografie

Mijn naam is Elaine Schot – Hovenier. Van jongs af aan ben ik bezig met theater, dans en later is daar ook fotografie bijgekomen. Een aantal jaren geleden kwam ik voor het eerst op het Theaterweekend. Ik had ik het gevoel dat ik thuiskwam. Ik leerde creativiteit te combineren met mijn geloof in Jezus Christus. Iets wat ik daarvoor meestal zonder geloof beleefde, maar wat ik nu niet meer weg kan denken in mijn leven. Ik ervaar God als de inspirator, mijn hulp en de bron van creativiteit.

Door het voltooien van lessen aan het Fotografie Instituut en het volgen van diverse workshops heb ik meer over fotografie geleerd.

Ik houd ervan om met mijn foto’s een verhaal te vertellen of een gevoel over te brengen. Soms werk ik vanuit een concept waarmee ik aan de slag ga. Een andere keer ontstaat de betekenis vanuit het beeld wat ik maak. Naast verhalende fotografie, portretteer ik graag mensen of dieren.

Samen met Eliza Bordeaux hoop ik tijdens het Theaterweekend de deelnemers mee te nemen in de wereld van de (verhalende) fotografie.

Mijn portfolio is te vinden op Instagram: www.instagram.com/elaineschothovenier.fotografie