Drama & storytelling

Deze les is voor mensen met ervaring of met gevoel voor uitbeelden.  We nemen in een technieken door en maken en spelen dramastukjes. Als je twijfelt, en je bent creatief; gewoon doen, je krijgt genoeg steun en richtlijnen om de lessen te kunnen volgen.

De les word gegeven door Carla Veldhuis die in een klas een goed niveau van leren en creëren weet neer te zetten. In haar klas wordt veel gelachen en worden veel ideeën aangereikt. Deze dramales houdt een vrij breed theaterscala in; er word met stil uitbeelden (mime) gewerkt, maar ook met tekst (toneel) en cabaret, humor en typetjes.

Je leert over; tableaux vivants, plaatsing van de speler, samenspel met een andere acteur, monologen, vergroten van bewegingen, hoe kun je stukken maken en humor vinden. Hoe maak je een verhaal lijn, en hoe eindig en begin je daarmee?

Tijdens de les worden deelnemers uitgedaagd om in d.m.v. oefeningen stukjes te bedenken; er komen regelmatig leuke dramastukken uit de lessen voort. er word gewerkt aan een eindvoorstelling uit de in 3 dagen verzamelde stukjes.

mee nemen;* je bijbel / * Als je meer wil gaan doen met drama is het goed om pen en papier mee te nemen om te noteren / * In de lessen is het fijn als de deelnemers platte gympen aan doen en zwarte kleding. Iedere deelnemer word gevraagd een aparte bril of pet/hoed of knuffel of object mee te nemen.

Docenten: Carla Veldhuis