FAQ

Kun je ook alleen op zaterdag komen?

Jazeker, bij de opgaves kun je je aanmelden voor een dagje van het Theaterweekend. Die dag begint om 9.00 en eindigt om 23.00. Je kunt onder programma kijken wat je dan allemaal mee krijgt die dag. Je hoeft geen hoofdvak of workshop op te geven. In het hoofdvak kun je aansluiten en de workshops worden op die dag gekozen. Je eet mee met lunch en avond eten en krijgt een geweldige creatieve avond en voorstelling. Er zijn beperkte plekken dus op is op.

Hoe weet ik welk niveau de dansklas heeft?
De meeste lessen, zoals toneel, clownerie, toneel maken voor kinderen, streetdance en vlaggen enz. zijn voor beginners en gevorderden.
Bij sommige lessen staat er expliciet bij of deze voor beginners of gevorderden zijn.
Ik heb heel weinig ervaring in dans of drama, is het dan ook mogelijk om te komen?
Jazeker, er zijn speciale lessen voor beginnende dansers en bij vakken als toneel en mime kun je heerlijk “starten”.
Ik heb zelf een theaterstuk of dansproductie, mag ik die promoten?
Ja, het theaterweekend kan een leuke plek van netwerken zijn, en daar kun je flyers over eigen, of andermans werk promoten.
we hebben een speciale tafel voor flyers.
Is er openbaar vervoer naar Bezinningcentrum Emmaus?
Kan ik bij lessen instromen als ik nog geen ervaring heb?
Ja bij elke les kun je instromen zonder dat je ervaring hebt. Elke docent doet moeite om een fijne sfeer te hebben in de klas, zodat je je thuis voelt en mee kan komen.
Kan ik contact opnemen met de docenten en hen vragen in onze kerk te komen optreden/lesgeven?
Ja, alle docenten zijn hiervoor beschikbaar en geven zelf ook workshops.
Kan ik in mijn eentje komen?
Ja het is onze ervaring dat deelnemers vrij makkelijk contact hebben omdat de klas hun team is en zij vaak tijdens de maaltijden ook bij elkaar gaan zitten. De sfeer is goed en er word leuk met elkaar opgetrokken. Het programma is vrij vol en je hebt haast geen vrije tijd, waardoor je altijd in een gezellige stroom mee genomen wordt.
Kan ik mijn dieet daar krijgen bij de maaltijd?
Ja dat kan als je het duidelijk aangeeft. Er is een vegetarisch dieet en ook gluten en lactose-vrij.
Kan ik ook ergens anders overnachten?
Ja dat kan, als je familie of vrienden hebt in de buurt, kun je daar prima overnachten. Denk er wel aan dat je vervoer naar de locatie moet hebben dan. Het extern slapen kun je bij je aanmelding aangeven, je betaalt dan een lagere prijs.
Kan ik van hoofdvak veranderen?
Ja dat kan, als je er op de eerste dag achter komt dat je het hoofdvak niet goed hebt gekozen.
Dit kun je doorgeven aan de coördinator van het weekend. Zij zal je dan snel helpen een nieuw hoofdvak en klas te krijgen
Als je je niet goed voelt in de les zullen we alle moeite doen om je in de juiste klas te plaatsen.
Kan je mee doen met dans en dramastukken van leraren?
Ja dit kun je op persoonlijke basis aan hun vragen, er zijn vaak mogelijkheden.
Kan mijn familie komen kijken?
Ja, bij de eindopvoering op zondag rond 16.00 kan iedereen komen kijken. Deze voorstelling duurt ongeveer anderhalf uur. Bij deze opvoering mogen foto’s worden gemaakt.
Bij het programma staat hoe laat de uitvoering is.
Komt het theaterweekend vanuit een kerkelijke richting?
Bij het Theaterweekend komen mensen uit allerlei kerkelijke richtingen. Ook de docenten komen vanuit allerlei kerken. We ervaren juist veel eenheid in het feit dat onze denominatie niet uitmaakt.
Kunnen we sprekers boeken uit het docenten team?
Ja, o.a. Carla, Giovanni en Georgina zijn te boeken als sprekers.
Maakt het uit uit welke kerk je komt?
Nee het is van geen enkel belang uit welke kerk je komt. Daaraan word geen aandacht geschonken, er word alleen gekeken naar jou talent en hoe we dat kunnen bemoedigen en ontwikkelen.
Mag ik de dansen en dramastukken of deco’s van Sanne kopiëren?
Nee, het is niet toegestaan om andermans werk te kopiëren. Op elk stuk zit copyright. Mocht je iets willen gebruiken, dan kun je toestemming vragen aan de desbetreffende docent. Als je als klas zelf stukjes hebt gemaakt mag je die natuurlijk wel gebruiken.
Mag ik foto’s maken of filmen?
Ja, je mag foto’s maken in de klas van de eindvoorstelling of lessen of een klassenfoto maken. Voor sommige lessen is het heel handig foto’s te maken van de stukjes die ze hebben gemaakt, waardoor ze die zelfgemaakte stukjes kunnen onthouden en meenemen. Hou wel rekening met de wensen en privacy van de mensen die je filmt/fotografeert.
Mag ik komen als ik 12 ben?
Door de jaren heen hebben wij altijd tieners in het weekend gehad. Dit is ons goed bevallen waardoor wij de leeftijdsgrens hebben verlaagd naar 12. Wel is het goed te beseffen voor tieners dat het een vol en druk programma is waarbij je geen lessen kan missen. Ook is het raadzaam dat er een begeleider is, of dat ze met een groepje komen.
Mag ik komen als ik in rond de 55 ben?
Ja, daar willen we niet moeilijk over doen. Iedereen die kan en wil dansen en bewegen en zich verder ontwikkelen is welkom. Wel is het goed om te kijken naar de niveau,s van klassen waar je jezelf het beste kan ontwikkelen.
Moet je heel “geestelijk” zijn om het theaterweekend te volgen?
Waarom is het zo duur?
Waarom zijn er gebedsmensen?
Wat is het verschil tussen dramales en toneel les?
Wat moet ik meenemen naar het theaterweekend?
Zijn de leraren streng?
Zijn er chr, cursussen op dans of dramagebied als vervolg op het theaterweekend?