Fotografie

Het hoofdvak wordt gegeven door Eliza Bordeaux en Elaine Schot Hovenier. Zij zullen zowel technisch als verhalende fotografie onderwijzen. Tijdens het weekend zal een design student aanwezig zijn die de gemaakte foto’s ter plekke kan bewerken m.b.v. Photoshop.

Verhalende fotografie

Tijdens dit hoofdvak nemen we je mee in de wereld van de verhalende fotografie. Deze vorm van fotografie is meer dan zomaar een foto maken. Je wilt iets vertellen of uitdragen met het beeld.
We gaan in op het fotograferen van concepten en het maken van verhalende beelden in combinatie met Gods liefde.
Hoe kun je ideeën/emoties/(Bijbel)teksten etc. omzetten in fotografie? We helpen je met het uitwerken van een concept om dit vervolgens vast te leggen op beeld.

Daarbij wordt er aandacht besteed aan het instellen van de (spiegelreflex)camera, het gebruik van het licht, het bepalen van de achtergrond en het positioneren van een model en/of eventuele rekwisieten.

Tijdens het weekend zal er een model aanwezig zijn. Binnen zal er een studiosetting ingericht worden. Bij droog weer kan er ook buiten gefotografeerd worden.

Belangrijk is dat je je eigen camera meeneemt. Denk ook aan een leeg geheugenkaartje en eventueel een reserve batterij of oplader.

Niveau is niet van belang. Het hoofdvak is voor iedereen die zich wil verdiepen in verhalende fotografie.