Lessen

Onze lessen worden gegeven door professionele gepassioneerde docenten van allerlei leeftijden. Zo hebben we jonge, vers afgestudeerde docenten en veteranen die al jaren ervaring hebben. Juist deze diversiteit en het respect maakt ons team heel hecht. We streven er allemaal naar om deelnemers verder te helpen in skills en persoonlijke ontwikkeling.

In onze lessen is ondanks dat we gaan voor excellence een informele non-competitieve sfeer. We gaan voor leren en kwaliteit, maar ook voor discipelschap en relatie. We vinden het belangrijk dat iedereen kan genieten en zich thuis voelt. We hebben lessen voor gevorderden en voor beginners gekozen. Zo kan de deelnemer op zijn eigen niveau mee komen, en hoeft niemand bang te zijn niet goed genoeg te zijn voor een les.

Het is goed te doen om alleen naar het weekend te komen en daar vrienden te maken. In de klas ontstaat al snel een band. ook zijn de tieners van het weekend vaak snel een leuke groep.

Beeldende hoofdvakken

In het hoofdvak Beeldend kies je van de 4 hoofdvakken naar keuze: 

Bible arts journaling, schilderen mixed media, fotografie, en beelden 3 D. Tijdens de workshopmiddag kun je naast beeldende vakken ook kiezen uit dans of theatervakken. Bij schilderen is het fijn als je oude kleding mee neemt.

Bewegingskunst hoofdvakken: mime, streetdance, toneel, clownerie, aanbiddingsdans beginners, moderne dans gevorderd, moderne dans beginners/gemiddeld, drama gevorderden en musical.

Kleding

Elk hoofdvak heeft andere kleding eisen. Bij beeldend kun je het beste oudere kleding aan doen die vies mag worden. Bij de dansklassen draag je  dansschoentjes of gympen (street-dance). Gewone goedkope schoentjes volstaan. Het is voor de dansers goed om witte kleding mee te nemen i.v.m. de uitvoering.  In alle bewegingvakken draag je een joggingbroek en t shirt in een kleur (liefst zonder tekst). Bij drama  en bij mime is het fijn als je zwarte kleding mee neemt, zwarte jogging en zwarte T shirt. Bij mime is het fijn als je witte handschoentjes hebt, dat je die mee neemt. Het is niet perse nodig. Bij clownerie: een rode neus meenemen is mooi. Neem je eigen vlaggen mee als je naar die workshop gaat, voor degene zonder vlaggen zijn er vlaggen beschikbaar.

Niveau

Een van de meest gestelde vragen is; ‘Wat is mijn niveau?’ Voor ons is dat lastig in te schatten. Bij moderne dans, street dance en Bible arts journaling zijn er 2 docenten, zijn de klassen in 2 niveaus ingedeeld. De klas drama heeft een gevorderden niveau. (dit houdt in dat je al wat eerder toneel of drama hebt gespeeld of dat je een heel gemotiveerde beginner bent.)  De overige vakken kun je zonder ervaring naar toe.  Mocht het zo zijn dat je niet in de goeie klas bent gestapt, dan is het mogelijk om meteen die avond nog te wisselen.

Theorieles

Er is een theorieles over kunst en bewegingskunst als christen. We hechten veel waarde aan het innerlijk en discipelschap van een kunstenaar. je hart is waar alle creativiteit vandaan komt en waar God tegen je wil spreken. Ook wordt er les gegeven ver het Joods/Christelijk denken versus het Grieks denken. De theorieles wordt gegeven door Carla.

Thema
Het thema van het 21e weekend 17-19 januari 2020 is……

Het lesschema

Het overzicht van de lessen kun je vinden bij ‘programma’. Het komt erop neer dat je 4 blokken van 2 uur in je hoofdvak volgt en zaterdag middag kies je 2 keer een workshop naar keuze.