Mime

Dit jaar zal het hoofdvak mime opnieuw worden gegeven door onze leuke Job van de Wal. (www.mightyimpulse.nl)

Mime is een super leuke discipline waarbij je het onzichtbare zichtbaar maakt. Niet zozeer het werken met witte gezichten en handschoentjes maar mime is het leren uitbeelden van verhalen zonder het gebruiken van woorden. Een prachtige vaardigheid. Je leert om met hele precieze bewegingen te communiceren. Deze hele oude kunstvorm met een enorm uitgebreid vocabulaire. De kunst van het weg laten van woorden geeft een hele mooie en vaak grappige dynamiek. De deelnemer leert door middel van prachtige vormen en bewegingen en gebaren hele verhalen te vertellen. De lessen zijn puur bewegingsgericht: in de lessen leren de cursisten allerlei vormen, technieken en illusies, die zij kunnen inzetten in hun dramastukken zonder woorden. het is een prachtige kunstvorm.

Je zult in dit hoofdvak bv leren : de mime-walk, touwtrekken, de muur, etc. en ook hoe je deze kunt toepassen in een stukje. Er wordt gewerkt aan solostukjes en aan een eind mime stuk met de hele klas.

Dit alles o.l.v. onze super leuke mimedocent Job van der Wal. Hij werkt bij Mighty Impulse Movement en had zijn 3 jarige mimeopleiding bij Innovo (USA). Job is een vriendelijke enthousiaste docent die een prachtig niveau weet neer te zetten bij de deelnemers.

Mee nemen; Als je ze hebt: mimehandschoentjes (of als je ze kunt lenen… ze worden verkocht als sinterklaashandschoentjes bij de feestwinkel). zwarte kleding, evt rood shirt.