Over Carla

Carla is actief als dramadocent en theatermaker. Zij is getrouwd met Giovanni en zij werken samen vanuit stichting Youth Alive (www.youthalive.nl) en stichting Arts Alive (www.artsalive.nl).  Giovanni werkt als jongerenwerker en spreker. Hij geeft leiding aan het jongerenprogramma op de Opwekkingsconferentie. Giovanni staat 3 dagen per week voor de klas (natuurkunde) en spendeert de rest van zijn tijd als jongerenwerker.
Theaterweekend is een van de trainingen van Arts Alive. Carla is artistiek leider en choreograaf van vele dramastukken zoals bv. Wandeltheaterdolorosa.nl. Zelf door een theaterproductie tot geloof gekomen, heeft ze passie om mensen door middel van uitbeelden Gods hart te laten zien. Dans, en theatervormen zijn de disciplines waarmee zij zelf werkt.

Carla: “Ik was 20 jaar toen ik voor het eerst een mooi kwalitatief christelijk dramastuk zag. Het raakte het me diep. Ik had nog nooit zoiets gezien, niemand had me die uitgebeeldde themas met woorden kunnen zeggen!
Ik wist heel weinig van God, en was diep onder de indruk van de professionaliteit van het spel, maar nog veel meer over de beelden die ik zag. De geweldige houding van Jezus naar de mens! Die dag begreep ik een beetje hoe het zat. Na al die jaren staat enkele plaatjes nog steeds op mijn netvlies gebrand. Ik ben nooit de impact van drama vergeten.” – Carla Veldhuis

Carla is ruim 30 jaar actief als theatermaker. Als docente leidde ze 5 jaar drama-afdeling van de school voor evangelisatie “Vorming & Aktie” en de toenmalige drama school “Mime-time”. Na de Bijbelschooltijd startte zij haar eigen theatergroep. Zij toerde met theaterteams in binnen en buitenland met haar producties als: “Danstheater Waardeloos? Regalia en Frame”. Haar passie is om door middel van theater mensen gelovig of niet gelovig mee te nemen in verhalen met humor en diepgang. Doordat er in veel producties geen woorden gebruikt worden is het goed te volgen voor mensen van elke nationaliteit en doelgroep.

Zij creëerde de theater Passion “Wandeltheater Dolorosa” die jaarlijks met Pasen te bezoeken is in een andere stad in Nederland. Zij werkt graag met mixed disciplines (dans, spoken word, theater en beeldende kunsten) en gebruikt veelvuldig levende standbeelden. Met enkele levende standbeelden werden zij Nederland kampioen in 2009 en 2011 op de World Statues. (De Beschermer en Moederliefde).

Momenteel toert haar eigen theaterteam met een nieuwe productie door Nederland: Danstheater Home Run. www.danstheaterhomerun.nl
Carla houdt ervan om anderen toe te rusten en te helpen zich te ontwikkelen. Zij geeft drama les, coacht kunstenaars en geeft seminars over hoe je als Christen kunstenaar van invloed kan zijn. Haar eigen werk is te volgen via Fb en via www.carlaVeldhuis.nl.