Clownerie

In de geschiedenis is een clown is een komische toneelfiguur, een “stupidus” van het klassieke Romeinse theater, in de middeleeuwse hofnar . In de 18e eeuw werd de clown bekend als circusartiest en kreeg hij meer vaste vorm. 

Clown zijn is veel meer dan een rode neus opzetten en gek doen. De kracht van een clown schuilt in zijn echtheid, in zijn overduidelijke gevoelens en in zijn falen.
Via speelse opdrachten ga je o.l.v. de bekwame docent Arthur Pirenne op zoek naar je eigen kwetsbaarheid . Je leert een aantal clownstechnieken en probeert deze in verschillende situaties en opdrachten toe te passen. Hoe kunnen we genieten van onze eigen belachelijkheid? Hoe kunnen we die aanvaarden én ermee spelen?
Op een kinderlijke (niet kinderachtige) manier wordt het recht om jezelf interessant voor te doen herwonnen. Alles draait rond bepaalde reflexen afleren én fouten durven maken en uitspelen. Het vak clownerie is vandaag de dag erkend en geliefd vanwege de verbinding en het plezier dat de clown geeft.

Dit hoofdvak wordt gegeven door docente Laura Raaijmakers

Meenemen voor dit hoofdvak:

Makkelijk zittende kleding, één clownsneus en eventueel een clownskostuum als je het hebt.