Drama & storytelling

Dit hoofdvak is voor mensen met ervaring op gebied van drama en theater en met gevoel voor uitbeelden. We nemen in een snel tempo technieken door en maken en spelen dramastukjes. Als je twijfelt, en je bent creatief; gewoon doen, je krijgt genoeg steun en richtlijnen om de lessen te kunnen volgen.

De les word gegeven door Carla Veldhuis en Inès Kok die in een klas een goed niveau van leren en creëren weten neer te zetten. In haar klas wordt veel gelachen en worden veel ideeën aangereikt. Deze drama les houdt een vrij breed theaterscala in; er wordt met fysiek theater (zonder woorden) gewerkt, maar ook met storytelling en cabaret, humor en typetjes.

Je leert over; tableaux vivants, plaatsing van de speler, samenspel met een andere acteur, monologen, vergroten van bewegingen, hoe kun je stukken maken en humor vinden. Hoe maak je een verhaal lijn, en hoe eindig en begin je daarmee?

Tijdens de les worden deelnemers uitgedaagd om d.m.v. oefeningen stukjes te bedenken; er komen regelmatig leuke dramastukken uit de lessen voort. Er wordt gewerkt aan een eindvoorstelling met de in 3 dagen verzamelde stukjes.

Meenemen voor dit hoofdvak:

  • je bijbel
  • een notitieblok
  • Een maffe aparte bril of pet/hoed of knuffel of object
  • Kleding: platte gympen of sneakers, zwarte broek, wit shirt en zwart shirt.