FAQ

Wat is Stichting Arts Alive? In deze stichting zijn alle projecten ondergebracht die Carla Veldhuis onderneemt. Het doel is om creatieve mensen op te leiden en door middel van kunst mensen te raken.

Mag ik een muziekinstrument mee nemen? Zeker mag dat, het is erg leuk om in de pauzes of programma’s mee te kunnen spelen. Neem ook vlaggen mee of tekenspullen als je wil.

Kan je ook alleen komen? Ja zeker, dat gebeurt heel vaak, op vrijdagavond start je hoofdvak al en heb je een groep om je bij aan te sluiten.

Wat als mijn kamergenoot snurkt? Dat gebeurt regelmatig, dan kun je dit het beste oplossen door oordopjes mee te nemen, of als je snurk een 1 persoons kamer of tent te regelen.

Ik ben een hele slechte slaper. Tijdens de 1e nacht slapen heel veel deelnemers slecht. Uit ervaring weten we dat en daarom raad ik iedereen aan om wat melatonine mee te nemen zodat je toch goed kan inslapen. Het is goed om aan het eind van de avond een beetje tot rust te komen, geen schermen aan en rustig babbelen, geen diepe verhalen te delen en dan rustig slapen.

Ik voel me niet op mijn gemak bij mijn klas. Wanneer dit zo is kun je het altijd even melden bij je docent of bij de organisator, we willen heel graag dat je een fijne tijd hebt en kijken met je mee hoe dit kan lukken.

Ik wil graag een poosje met Carla praten kan dat? Carla is tijdens het weekend vaak te vinden bij het docententeam. Omdat zij zelf ook les geeft zjjn pauzes voor haar en de docenten belangrijk om bij te komen. Als je iemand wil spreken staan de medewerkers en gebedsmensen tot je beschikking.

Waarom zijn er gebedsmensen? In zo’n weekend komen er veel dingen los op zielsniveau. We willen dan goed voor iedereen zorgen door voor hen te bidden en te helpen om blokkades door te breken.

Moet je heel ervaren zijn voor de lessen? Nee bij bepaalde lessen is ervaring gewenst, maar dat staat dan bij de hoofdvak info. Over het algemeen hebben we in de klas gevorderden en beginners en differentiëren onze docenten, zodat er een goed geheel ontstaat.

Wat moet ik niet vergeten? Drinkflesje, je Bijbel, schrijfmateriaal, makkelijke kleding en kleding per hoofdvak even checken.

Hoe oud moet je zijn om te mogen komen? Officieel zetten we de leeftijd grens bij 14 jaar, maar als er kinderen mee willen doen die gemotiveerd zijn en begeleidt worden maken we graag een uitzondering voor je.

Moet ik me voorbereiden? Nee dat hoeft niet, je kan gewoon het programma goed nalezen en dan op tijd er zijn.

Zijn er genoeg toiletten? Ja zeker in elk gebouw zijn er toiletblokken, zodat je ook tijd hebt er rustig te zijn.

Als je kampeert mag je dan vuur maken? Er is inderdaad een plek waar je vuur mag stoken op het terrein.

Moet je heel erg gelovig zijn? Nee dat hoeft niet, je mag gewoon komen, wetende dat wij wel onze programma inhoud op God richten. Hij maakt geen verschil tussen mensen en wil iedereen raken dat weekend.

Mag ik mijn gezin mee nemen? Dat kan, maar dan alleen op de camping. Hiervoor kun je bij jouw persoonlijke aanmelding met verblijf Kamperen (€ 180,-) het aantal extra kampeerders doorgeven (a € 17,- pp per nacht). Zij zullen dan zichzelf moeten vermaken en koken op de camping, terwijl jij het hele programma in het klooster volgt (incl. maaltijden). Je kan er op deze manier dan wel een gezinsweekend van maken.

Maakt het uit van welke kerk ik kom en of ik naar de kerk ga? Nee totaal niet. We hebben zelf wel een zondagochtenddienst in ons programma die we vullen met creativiteit.

Kun je er gratis parkeren? Jazeker.

Ik kan niet alle lessen mee maken is dat een probleem? Nee, wanneer je dit aangeeft aan je docent kan die er rekening mee houden.

Ik ben erg snel moe en overprikkeld hoe kan ik dan toch mee doen? We hebben tijdens de pauze stilte plekken waar je kan eten, ook in de tuin kan je met je bordje gaan zitten en even de rust pakken.

Is er ook corvee? Ja alle deelnemers doen een keer corvee tijdens het weekend. Je gaat dan met je hele klas helpen met de afwas.

Hoe weet ik of ik betaald heb? Dat weet je als je het van je rekening hebt afgeschreven. We hebben geen ticketprogramma, dus je kan zelf je betaling aan Stichting Arts Alive overmaken. Wanneer je hebt betaald zal dat te zien zijn op je rekening, en ontvang je wat later van ons een bevestiging.

Kan ik in het klooster komen met openbaar vervoer? Ja dat is goed mogelijk.

Mag ik mijn hond mee nemen? Dat mag alleen op de camping en daar moet iemand op hem passen.

Waar ga je wassen en douchen als je op de camping staat? In het douche- en toiletgebouw op de camping.

Is er ruimte om te wandelen? Ja in de grote tuin kun je heerlijk wandelen en je terugtrekken.

Is het klooster bewoond? Jazeker er woont een groep mensen en er zijn enkele geestelijken die er zijn.

Mag ik foto’s maken? Ja zeker mag je foto’s maken, maar in verband van de privacy mag je altijd even met je klas checken of zij dit goed keuren. De foto’s van onze social media mag je altijd delen.

Waarom wordt er om een gift gevraagd? Stichting Arts Alive beheert het werk van Carla Veldhuis. Hier worden allerlei theaterprojecten ontwikkeld waar je aan kan geven. Ook laten we enkele mensen gratis komen, waar jouw gift naartoe gaat.

Ik zou graag mee helpen in de organisatie en opzet fase van het weekend. Dat kan, heel graag, we hebben altijd helpende handen nodig. Dan zou je ons op vrijdag bij de opbouw kunnen helpen, of na afloop. Dit kun je doorgeven aan Wietske: haar e-mail adres vindt je bij de laatste vraag op deze pagina.

Hoe kan ik verder groeien na het weekend? Bij I Am Arts & Discipleship School in Nieuwegein zijn veel zaterdaglessen vanuit onze docenten, die je kunt volgen. Vanaf september 2024 bieden zij een tussenjaar aan voor studenten tussen 17 en 35 jaar. Verder zijn er dansscholen en cursussen door het hele land door onze docenten. Check bv. We Dance in Uden en Velsen.

Moet ik handdoeken en linnen goed mee nemen? Ja dat klopt, een dekbed en kussen zijn al aanwezig.

Als ik aan kom waar moet ik dan heen? Als je door de grote hoofdpoort gaat van het kloosters zie je meteen links de borden en de receptie.

Als ik te laat kom is dat erg? Als je te laat komt mis je de introductie van 19.00-20.00 uur. Daarna starten de lessen. Lessen kun je beter niet missen.

Kan ik ook overstappen van hoofdvak? Als je je niet echt op je plek voelt in een hoofdvak mag je in overleg met de docent en coördinator van het weekend (Wietske) een ander hoofdvak kiezen, als daar plek en materialen zijn.

Kan ik daar snacks kopen? Nee die zijn niet te koop. Op het weekend hebben we lekkere avond snacks en koekjes bij de pauzes. Het dorp ligt 1 km verderop, daar kun je wat kopen.

Hebben jullie een flyer? We hebben een papier en digitale flyer, die kan je opvragen via Wietske: haar e-mail adres vindt je bij de laatste vraag op deze pagina.

Verdienen jullie veel geld met dit weekend? Nee we verdienen geen geld. We zoeken juist fondsen om rond te kunnen komen. Onze medewerkers werken als vrijwilligers om de prijs voor deelnemers zo laag mogelijk te houden.

Waar slapen de medewerkers? De medewerkers slapen op het terrein, op de camping, in het klooster en in een huis in het dorp.

Zoeken jullie sponsoren? Ja dat doen we zeker. Jaarlijks investeert Arts Alive erg veel in het Kunst & Theaterweekend om deelnemers mogelijk te maken te kunnen komen. Dit weekend maakt geen winst en heeft juist sponsoren nodig. Dit kan via artsalive.nl/doneer en kies bij het invullen van het donatieformulier voor project ‘Theaterweekend’. Wanneer je Arts Alive een gift geeft kan je dit bedrag voor 125 % aftrekken van je inkomstenbelasting.

Kan ik op helpen op een andere manier? Het helpt als je voor ons bidt en evt. wil mee helpen met opbouw en afbreken.

Mijn vraag is nog niet beantwoord… Mail dan je vraag naar coördinator Wietske Nienhuis: wietske.nienhuis@kpnmail.nl