FAQ

(English below)

Kun je ook alleen op zaterdag komen? Nee, helaas is het niet mogelijk om alleen de zaterdag te komen. Eerder hebben we dit wel gedaan maar vanwege het volle en doorlopende programma ook binnen de lessen is dit niet meer mogelijk.

Hoe weet ik welk niveau de dansklas heeft?
De meeste lessen, zoals toneel, clownerie, toneel maken voor kinderen, streetdance, vlaggen enz. zijn voor zowel beginners als gevorderden.
Bij sommige lessen staat er expliciet bij of deze voor beginners of gevorderden zijn.

Ik heb heel weinig ervaring in dans of drama, is het dan ook mogelijk om te komen?
Jazeker, er zijn speciale lessen voor beginnende dansers en bij vakken als toneel en mime kun je heerlijk “starten”.

Ik heb zelf een theaterstuk of dansproductie, mag ik die promoten?
Ja, het theaterweekend kan een leuke plek van netwerken zijn, en daar kun je flyers over eigen, of andermans werk promoten.
we hebben een speciale tafel voor flyers.

Is er openbaar vervoer naar Bezinningcentrum Emmaus? Er rijdt een bus op vrijdag naar de bushalte vlak bij het klooster. Deze bus rijdt alleen overdag. Kijk op 9292.nl naar de precieze tijden en mogelijkheden. Op zondag rijdt deze bus helaas niet. Je kan je bij aanmelden opgeven voor de carpoollijst, deze wordt begin januari verstuurd en kan je contact leggen met andere deelnemers om samen te reizen.

Kan ik bij lessen instromen als ik nog geen ervaring heb?
Ja bij de meeste lessen kun je instromen zonder dat je ervaring hebt. Alleen bij de lessen waar expliciet wordt genoemd dat het een gevorderde les is, wordt wel verwacht dat je wat ervaring hebt. Elke docent doet moeite om een fijne sfeer te hebben in de klas, zodat je je thuis voelt en mee kan komen.

Kan ik contact opnemen met de docenten en hen vragen in onze kerk te komen optreden/lesgeven?
Ja, alle docenten zijn hiervoor beschikbaar en geven zelf ook workshops.

Kan ik in mijn eentje komen?
Ja het is onze ervaring dat deelnemers vrij makkelijk contact hebben omdat de klas hun team is en zij vaak tijdens de maaltijden ook bij elkaar gaan zitten. De sfeer is goed en er word leuk met elkaar opgetrokken. Het programma is vrij vol en je hebt maar weinig vrije tijd, waardoor je altijd in een gezellige stroom mee genomen wordt.

Kan ik mijn dieet daar krijgen bij de maaltijd?
Bij de maaltijden wordt rekening gehouden met twee diëten: vegetarisch en glutenvrij. Geef bij aanmelding naam en e-mailadres van de persoon in kwestie door via het opmerkingenveld. Heb je een ander dieet, dan vragen we je  hiervoor zelf producten mee te nemen.

Kan ik ook ergens anders overnachten?
Ja dat kan, als je bijv. familie of vrienden hebt in de buurt, kun je daar prima overnachten. Denk er wel aan dat je zelf vervoer naar de locatie moet hebben dan. Het extern slapen kun je bij je aanmelding aangeven, je betaalt dan een lagere prijs.

Kan ik van hoofdvak veranderen?
Ja dat kan, als je er op de eerste dag achter komt dat je het hoofdvak niet goed hebt gekozen.
Dit kun je doorgeven aan de coördinator van het weekend. Zij zal je dan snel helpen een nieuw hoofdvak en klas te krijgen
Als je je niet goed voelt in de les zullen we alle moeite doen om je in de juiste klas te plaatsen.

Kan je mee doen met dans en dramastukken van leraren?
Ja dit kun je op persoonlijke basis aan hen vragen, er zijn vaak mogelijkheden.

Kan mijn familie komen kijken?
Ja, bij de eindopvoering op zondag rond 16.00 kan iedereen komen kijken. Deze voorstelling duurt ongeveer anderhalf uur. Bij deze opvoering mogen foto’s worden gemaakt.
Bij het programma staat hoe laat de uitvoering is.

Komt het theaterweekend vanuit een kerkelijke richting?
Bij het Theaterweekend komen mensen uit allerlei kerkelijke richtingen. Ook de docenten komen vanuit allerlei kerken. We ervaren juist veel eenheid in het feit dat onze denominatie niet uitmaakt.

Kunnen we sprekers boeken uit het docenten team?
Ja, o.a. Carla, Giovanni en Georgina zijn te boeken als sprekers.

Maakt het uit uit welke kerk je komt?
Nee het is van geen enkel belang uit welke kerk je komt. Daaraan word geen aandacht geschonken, er word alleen gekeken naar jou talent en hoe we dat kunnen bemoedigen en ontwikkelen.

Mag ik de dansen en dramastukken of deco’s/creaties  kopiëren?
Nee, het is niet toegestaan om andermans werk te kopiëren. Op elk stuk zit copyright. Mocht je iets willen gebruiken, dan kun je toestemming vragen aan de desbetreffende docent. Als je als klas zelf stukjes hebt gemaakt mag je die natuurlijk wel gebruiken.

Mag ik foto’s maken of filmen?
Ja, je mag foto’s maken in de klas van de eindvoorstelling of lessen of een klassenfoto maken. Voor sommige lessen is het heel handig foto’s te maken van de stukjes die ze hebben gemaakt, waardoor ze die zelfgemaakte stukjes kunnen onthouden en meenemen. Hou wel rekening met de wensen en privacy van de mensen die je filmt/fotografeert.

Mag ik komen als ik 12 ben?
Door de jaren heen hebben wij altijd tieners in het weekend gehad. Dit is ons goed bevallen waardoor wij de leeftijdsgrens hebben verlaagd naar 12. Wel is het goed te beseffen voor tieners dat het een vol en druk programma is waarbij je geen lessen kan missen. Ook is het raadzaam dat er een begeleider is, of dat ze met een groepje komen.

Mag ik komen als ik in rond de 55 ben?
Ja, daar willen we niet moeilijk over doen. Iedereen die kan en wil dansen en bewegen en zich verder ontwikkelen is welkom. Wel is het goed om te kijken naar de niveaus van klassen waar je jezelf het beste kan ontwikkelen.

Waarom is het zo duur? We doen er alles aan om de kosten van het weekend zo laag mogelijk te houden.

Zijn er chr, cursussen op dans of dramagebied als vervolg op het theaterweekend? Een aantal van de docenten van het theaterweekend geven zelf ook les in hun vak in hun eigen omgeving. Ook zijn meerdere docenten in te huren voor lessen en workshops, vraag vooral naar de mogelijkheden.

Wat moet ik meenemen naar het theaterweekend? Bij opgeven staat per kamer soort wat je zelf mee moet nemen aan beddengoed en handdoeken. Het is handig om pen en papier mee te nemen om aantekeningen te kunnen maken tijdens het weekend. Elk hoofdvak heeft andere kleding eisen. Voor beeldend kun je het beste oudere kleding meenemen die vies mag worden. Voor de dansklassen dansschoentjes of gympen (street-dance). Gewone goedkope schoentjes volstaan. Het is voor de dansers goed om witte kleding mee te nemen i.v.m. de uitvoering. Voor alle bewegingvakken is het handig een joggingbroek en t shirt in een kleur (liefst zonder tekst) mee te nemen. Bij drama en bij mime is het fijn als je zwarte kleding mee neemt, zwarte jogging en zwarte T shirt. Bij mime is het fijn als je witte handschoentjes hebt, dat je die mee neemt. Het is niet perse nodig. Bij clownerie: een rode neus meenemen is mooi. Neem je eigen vlaggen mee als je naar die workshop gaat, voor degene zonder vlaggen zijn er vlaggen beschikbaar. Voor de hoofdvakken staat op de betreffende pagina’s op deze website als er nog specifieke benodigdheden voor dat hoofdvak worden gevraagd om mee te nemen, check dit dus vooral even voordat je komt!

Wat is het verschil tussen dramales en toneel les? Toneel is eigenlijk het toepassen van de speltechniek acteren. Hierin wordt veel gewerkt met tekst, script en rollen instuderen en ligt de focus meer op het maken van een product (toneelstuk). Drama is de omvattende kunst van meerdere speltechnieken, waaronder dus ook het toneelspel met tekst, maar o.a. ook meer fysiek theater (zonder woorden) en richt zich meer op het proces: het ontdekken en eigen maken van verschillende speltechnieken.

 

FAQ

Can you come Saturday only?

No, this is no longer a possibility. We have had this option in previous years, but because of the full and continuous program also in the teachings, this is no longer an option.

How do I know the level of a class?

Most classes, like theater, clowning, street dance, theater for kids etc. are for both beginners and advanced participants. For some classes it is specifically mentioned whether they are beginner or advanced classes.

Can I come when I have very little experience in dance or drama?

Yes! There are also classes for starting dancers and classes like theater and mime are great for starting up.

Can I promote my own theater piece and/or dance productions?

Yes, this weekend can be a great place to connect. You can promote your own work or work by people you know. We have a special table for flyers and cards.

Is it possible to travel by public transport to the location (Bezinningscentrum Emmaus)?

There is a bus stop close to the location, but the bus only rides during the day, not in the evening. You can look up specific times and options at this website: www.9292.nl (you can set the website settings in English at the upper right corner). Unfortunately the bus doesn’t drive on Sunday. When you apply for the weekend, you can sign up for a carpool list, this list will be sent to you in January. You can then contact others to travel together.