Schilderen mixed media, 3 D

Mijn naam is Joël de Bruijn, ik ben opgeleid als beeldend kunstenaar met een specialisatie op audiovisueel gebied. In mijn dagelijks leven geef ik filmlessen aan de Academie voor Media, Art & Performance. Filmscenes analyseren, beeldende kunst en storytelling vind ik helemaal te gek. Mijn werk is te zien in joweldebruijn.wordpress.com

De uitdaging van het Theaterweekend is om in een korte tijd idee over te brengen d.m.v. schilderen. Dat hoeft niet perse een ingewikkeld beeld te zijn, een eenvoudig of abstract schilderij is net zo krachtig.

In dit gave hoofdvak leren deelnemers om te schilderen in mixed media. Er worden allerlei materialen gebruikt naast het schilderen met met acrylverf op canvas. materialen kunnen op het doek worden gelijnd erdoor heen worden geweven , aan gehangen enz. De mogelijkheden zijn onbeperkt. We leren over technieken, over lichtinval en over hoe je een verhaal in elkaar kan zetten op je canvas. Ervaring is niet nodig. Deelnemers kunnen hun smartphone gebruiken voor dit vak.

Mee nemen; deelnemers nemen zelf kwasten mee, een schetsblok, potloden en 2 canvassen van 40 x 30 cm. of van 40 x 50 cm. en acrylverf. Er is ook een voorraad verf aanwezig. Je hoeft geen dure materialen aan te schaffen, verf en canvas van de Action volstaat.