Verhalend schilderen

Mijn naam is Joël de Bruijn, getrouwd en vader van drie kinderen. Samen met mijn vrouw ben ik voorganger  een gemeente in Tilburg. Ik ben opgeleid als beeldend kunstenaar met een specialisatie op audiovisueel gebied. In mijn dagelijks leven geef ik filmlessen aan de Academie voor Media, Art & Performance. Filmscenes analyseren, beeldende kunst en storytelling vind ik helemaal te gek. Mijn werk is te zien in joweldebruijn.wordpress.com

De uitdaging van het Theaterweekend is om in een korte tijd een Bijbels verhaal te vertellen, een boodschap over te brengen d.m.v. schilderen. Dat hoeft niet perse een ingewikkeld beeld te zijn, een eenvoudig of abstract schilderij is net zo krachtig.

In dit gave hoofdvak leren deelnemers om teksten die hun aanspreken of thema’s uit de Bijbel uit te schilderen. Er wordt geschildert met acryl op canvas. We leren over technieken, over licht-inval en over hoe je een verhaal in elkaar kan zetten op je canvas. Ervaring is niet nodig. Deelnemers kunnen hun smartphone gebruiken voor dit vak.

Mee nemen; deelnemers nemen zelf kwasten mee en 2 canvasjes van 40 x 30 cm. of van 40 x 50 cm. en acrylverf. Er is een voorraad verf aanwezig. Je hoeft geen dure materialen aan te schaffen, verf en canvas van de Action volstaat.