Fotografie

Het hoofdvak wordt gegeven door Eliza Bordeaux en Elaine Schot Hovenier. Zij zullen zowel technisch als verhalende fotografie onderwijzen. Tijdens het weekend zal een design student aanwezig zijn die de gemaakte foto’s ter plekke kan bewerken m.b.v. Photoshop.

In dit hoofdvak krijg je les in verhalende fotografie, waarmee je leert iets vertellen met het beeld, en hoe deze ideeën ontstaan. Hoe kun je ideeën, emoties, Bijbel-teksten etc. omzetten in één plaatje? Door middel van opdrachten helpen we je met het uitwerken van een concept, en om dit technisch vast te leggen op beeld.

Daarbij wordt er aandacht besteed aan het instellen van de (spiegelreflex)camera, het gebruik van het licht, het bepalen van de achtergrond en het positioneren van een model en/of eventuele rekwisieten.

Tijdens het weekend zal er een model aanwezig zijn, en zal er een studiosetting ingericht worden. Bij droog weer kan er ook buiten gefotografeerd worden.

Meenemen voor dit hoofdvak:

  • Belangrijk is dat je je eigen camera meeneemt. Denk ook aan een leeg geheugenkaartje en eventueel een reserve batterij of oplader.
  • Een foto die je mooi, bijzonder of speciaal vindt (mag een foto zijn die je zelf hebt gemaakt, maar mag ook een ander afbeelding van bijv. internet zijn).
  • Een object dat jij vindt passen bij het thema “Back to Eden”. (Dit mag van alles zijn, bijvoorbeeld een boek, een beeldje, een sieraad etc.)
  • Gebruikershandleiding van de camera (voor degenen die zijn/haar camera nog onvoldoende kennen.)

Niveau is niet van belang. Het hoofdvak is voor iedereen die zich wil verdiepen in verhalende fotografie.