Fysiek theater

Stel je voor, je wordt gevraagd een theaterstukje te maken, maar je hebt geen budget voor kostuums, decors, of props. Het enige wat je hebt is je lichaam en misschien wat collegas. Je lichaam word de storyteller, het personage, en ja, zelfs het decor. Je zal dus theater leren maken zonder dat je afhankelijk van materiaal. In mijn les zal ik leren over verbaal fysiek theater. Enkel door je lichaam te gebruiken zal je alles duidelijk leren vertellen. Hierdoor ontstaat er een bijzondere dynamiek die de deelnemers veel leert over non verbale communicatie. De deelnemer leert door middel van prachtige vormen, bewegingen en soms geluiden hele verhalen te vertellen, en daarbij op zoek te gaan naar humor. De kunst van het weglaten van woorden geeft een hele mooie en vaak ook grappige dynamiek. Er wordt gewerkt aan solostukjes en aan een kleine mime eindproductie met de hele klas.

Wat heb je nodig, wat breng je mee? 

– zwarte kledij mee waar je goed kan in bewegen (dans/sport kleding…). – Voor mensen met lang haar, een haar elastiekje , – Een klein turn/yoga matje. 

Dit vak zal worden gegeven door onze Belgische docent Arnaud Vandermeiren. Arnaud studeerde theater in Denemarken en Zuid Afrika. Deze hartelijke, enthousiaste docent is een aanwinst voor ons team.

Meenemen voor dit hoofdvak: Zwarte kleding, plus een wit t shirt, sneakers