Lessen

Onze lessen worden gegeven door professionele, gepassioneerde docenten van verschillende leeftijden. Zo hebben we jonge, net afgestudeerde docenten en ‘veteranen’ die al jaren leservaring hebben. Juist deze diversiteit en het onderlinge respect maakt ons team bijzonder. We streven er allemaal naar om deelnemers verder te helpen in vaardigheden en in persoonlijke ontwikkeling.
In onze lessen is een informele niet-competitieve sfeer. We gaan voor leren en kwaliteit, maar ook voor discipelschap en relatie. We vinden het belangrijk dat iedereen kan genieten en zich thuis voelt. We hebben lessen voor gevorderden en voor beginners gekozen. Zo kan de deelnemer op zijn/haar eigen niveau mee komen, en hoeft niemand bang te zijn niet goed genoeg te zijn voor een les.
Het is goed te doen om alleen naar het weekend te komen en daar vrienden te maken. In de klas ontstaat al snel een band. ook zijn de tieners van het weekend vaak snel een leuke groep.
We vragen van alle deelnemers dat zij het hele programma volgen, op tijd komen en gepaste kleding dragen. Daarnaast vinden we het fijn als er aantekeningen gemaakt worden, dus neem je schrijfblok mee. Neem ook een eigen waterfles mee, zodat je genoeg te drinken krijgt.

Beeldende hoofdvakken
In deze categorie kies je een van de 4 hoofdvakken:
Bible arts journaling, profetisch schilderen, schilderen mixed media en woordkunst. Tijdens de workshopmiddag kun je kiezen uit andere vakken dan je hoofdvak.

Bewegingskunst hoofdvakken

In deze categorie kies je uit een van de 6 hoofdvakken: Fysiek theater, street dance, toneel, improvisatie theater, vlaggendans en dans vanuit je hart. 

Kleding
Elk hoofdvak heeft andere kleding eisen. Kijk hiervoor even bij de info van elk hoofdvak. Neem ook je eigen vlaggen mee als je naar die workshop gaat, voor degene zonder vlaggen zijn er vlaggen beschikbaar. Voel je vrij om je muziek instrument mee te nemen.

Niveau
Een van de meest gestelde vragen is; ‘Wat is mijn niveau?’ Voor ons is dat lastig in te schatten, dus probeer hier zelf in goede inschatting van te maken. Bij moderne dans wordt er enige ervaring verwacht. Als je net met dans bent begonnen of het lang niet hebt gedaan kan je het naar dans vanuit je hart gaan. Urban dans ontvangt dansers met wat ervaring. In de overige vakken kun je zowel met als zonder ervaring floreren. Mocht het zo zijn dat je niet in de goeie klas bent gestapt, dan is het bij uitzondering, mogelijk om op vrijdagavond nog te wisselen.

Theorieles
Er is een theorieles over kunst en bewegingskunst als christen. We hechten veel waarde aan het innerlijk en discipelschap van een kunstenaar. je hart is waar alle creativiteit vandaan komt en waar God tegen je wil spreken.  Tijdens de workshop middag op zaterdag zijn ook een aantal theorievakken te volgen.

Thema
Het thema van het 25e weekend 16-18 juni; Back to Eden”.

Het lesschema
Het overzicht van de lessen kun je vinden bij ‘programma’. Je volgt 8 lesuren in je hoofdvak, en 2 workshops van anderhalf uur naar keuze. Het is goed om er rekening mee te houden dat het programma heel leerzaam, inspirerend en ook intensief is.

 

Les van psychologe Natasja Hoogendijk over hoogsensitiviteit.