Locatie

De locatie voor Theaterweekend van 16-18 juni 2023 is Abdijhof Mariënkroon, Abdijlaan 8, 5253 VP Nieuwkuijk.

Dit is een prachtig groot klooster gelegen in een landelijke omgeving in de buurt van Den Bosch. Het klooster heeft een grote oude tuin met veel stille hoekjes, een gracht, voetbal veld, volleybalveld, gratis parkeerplek, ruimte voor een rustige wandeling, en een grote eenvoudige kampeerplaats met stroom en toiletwagens. Er is een oude kapel waar we stille tijd kunnen houden en een klein kapelletje verscholen in de oude tuin.

De lokalen voor de hoofdvakken liggen verspreid in de mooie tuin. De plenaire avond zal buiten in de tuin op het grote veld worden gehouden. Elk hoofdvak heeft een passend lokaal een van de hoofdvakken krijgt les in een middeleeuwse toren.

Het klooster is heeft ruime eetzaal met uitloop naar buiten om in de tuin rustig te kunnen eten. In het gebouw bevinden zich 1 persoons, 2 persoons en 4 persoons kamers. Dit zijn kamers waaruit de deelnemer kan kiezen. De kamers zijn schoon en hebben allemaal een mooi uitzicht op de oude ommuurde tuin. Al het linnengoed nemen deelnemers zelf mee. Er zijn in de kamers kussens en dekbedden aanwezig. Het kan zijn dat een kamertype vol is. De deelnemer kan kiezen uit deze verschillende verblijfssoorten:

  • Extern; logeren bij vrienden of familie; je betaalt alleen het eten en programma, en maakt verder alles mee.
  • Kamperen; je zet tent of caravan neer, in het grote kampeerveld en gebruikt wc – en douchewagen van het klooster. Er is stroom, maar het is een eenvoudige kampeerplek met veel ruimte in een prachtige oude, stille tuin. Al het eten en drinken wordt door ons verzorgd.
  • Basis: 4 persoonskamers met douche en wc op de kamer.
  • Medium: 2 persoonskamers met douche en wc op de kamer. 
  • Luxe: 1 persoons luxe kamer met boxspring bedden, en met douche en wc op de kamer. 

Bij alle verblijven neemt de deelnemer zelf beddengoed en handdoeken mee. In het klooster zijn voor elke kamer een hoofdkussen en dekbed aanwezig.

Deelnemers m/v slapen apart, tenzij getrouwd en moeder/kind.

Het eten word door Mariënkroon verzorgd: De warme maaltijden zijn goed, met salade of groenten en er is keuze uit gluten vrij en vegetarisch eten.

Carpoolen: bij je aanmelding kan je aangeven dat je op de carpoollijst wil staan. Er wordt een lijst samengesteld voor de deelnemers die vervoer aanbieden of nodig hebben. Dit liep in eerdere jaren uitstekend. We sturen je 2 weken van te voren per mail deze lijst zodat je zelf evt. vervoer onderling kunt regelen. Per e-mail kun je contact zoeken. Je geeft bij opgave daarmee toestemming jouw e-mailadres wel/niet te gebruiken.