Mime

Dit jaar zal het hoofdvak mime opnieuw worden gegeven door onze leuke Job van de Wal. (www.mightyimpulse.nl)

Mime is een super leuke discipline waarbij je het onzichtbare zichtbaar maakt. Een oude kunstvorm met een enorm uitgebreid vocabulaire. Hier ligt de nadruk niet zozeer op het enkel werken met witte gezichten en handschoentjes maar het leren uitbeelden van verhalen zonder het gebruik van woorden. Een prachtige vaardigheid. De deelnemer leert door middel van prachtige vormen, bewegingen en gebaren hele verhalen te vertellen. De kunst van het weglaten van woorden geeft een hele mooie en vaak ook grappige dynamiek.

De lessen zijn puur bewegingsgericht: in de lessen leren de cursisten allerlei vormen, technieken en illusies die zij kunnen inzetten in hun dramastukken zonder (en met) woorden.

Er wordt gewerkt aan solostukjes en aan een kleine mime eindproductie met de hele klas.

Dit alles o.l.v. onze super leuke mimedocent Job van der Wal. Hij werkt bij Mighty Impulse Movement en volgde zijn 3 jarige mimeopleiding bij Innovo (USA). Job is een vriendelijke, enthousiaste docent die een prachtig niveau weet neer te zetten bij de deelnemers.

Meenemen voor dit hoofdvak:

Zwarte kleding, evt rood shirt en mimehandschoentjes (als je ze hebt of bijv. kunt lenen – mocht je ze willen aanschaffen; ze worden verkocht als sinterklaashandschoentjes bij de feestwinkel).