Studie

God is creator. Hij maakte alles in een veelzijdige veelkleurige veelvormige grappige ontzagwekkende overvloed. We kunnen ons blijven verbazen over zijn micro en macro ideeën. Weergaloos knap! Wij mensen zijn de kroon op zijn schepping. Hij maakte ons creatief.

Elke mens is uniek en ontworpen met een pakket aan gaven. In het Joods/christelijk denken wordt kunst gemaakt vanuit relatie met God. Dans en het bouwen van de tabernakel en het uitbeelden van profeten vooral iets gezien wat kwam uit je relatie met God en het vieren van het leven. Kunst, creativiteit was in de bijbel, vieren, vereren, communiceren. het was bedoeld om de Maker te tonen. En niet om de kunstenaar te verhogen. Profeten als Ezechiël, Hosea en Jesaja werden door God gevraagd om dingen uit te beelden. Symbolen, dans , metaforen en parabels waren bekende kunstvormen. De Bijbel staat vol met creatieve vormen. Jezus gebruikte zo vaak parabels dat de discipelen Hem er wel eens over vroegen, waarom doet U dat nou? Waarom niet gewoon van A naar B vertellen; je moet dit en dat doen. Nee, Jezus nam de tijd om een verhaal te vertellen, waar jong en oud naar kon luisteren, en het onthouden. Het kiezen en gebruiken van een creatieve manier van communiceren word vaak door God gedaan.

Creativiteit is een taal waar mee we als christenen over God kunnen vertellen. Dit gebied van de kunsten is iets wat het lichaam van Christus opnieuw mag gaan oppakken en inzetten in samen werking met Gods Geest. Dit is het seizoen dat we ons gaan verdiepen en trainen in allerlei gaven die God aan ons gaf. 

(1pet.1,7 dient elkaar naar de gaven die ieder gekregen heeft)