Toneel

Toneel is een vorm van theater waarbij meestal met tekst wordt gewerkt. De toneellessen worden gegeven door Peter Regelink. Hij is een enthousiaste, grappige speler en docent. Peter studeert theater en maakt regelmatig theaterstukken voor kerk en als beroeps acteur.

De lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Bij toneel leer je om een thema vanuit een heel andere invalshoek te bekijken, en worden verhalen uitgespeeld om mensen te verbinden, te vermaken en verder te laten kijken. Het “out of de box” denken helpt hierbij. Een thema kan worden gespeeld door middel van liedjes, een gedicht, door typetjes of door de setting in een andere tijd /plaats te zetten. Wij geloven in de kracht van humor en verbeelding op elke plek die je maar kunt bedenken voor iedereen. Er is nog zoveel te verzinnen.

De deelnemers leren technieken om rollen te spelen; improvisatie, typetjes neer zetten, stemmen-en emotie- gebruik en humor vinden. Je krijgt handvatten om zelf een sketch te kunnen schrijven. Met de klas wordt gewerkt aan een eindopdracht die zondag middag wordt uitgevoerd.