Theaterweekend

Peter Regelink

Hoofdvak: Toneel en Workshop: Typetjes spelen

Mijn naam is Peter Regelink. Ik ben getrouwd met Trudy en de trotste vader van het koningskoppel Lars(10) en Merel(8). Zelf heb ik mijn verjaardag al 47 keer mogen vieren. Daarmee ben ik te oud om bij de jonkies te horen en te jong om bij de oudjes te horen. Het zogenaamde mid-life. De crisis is er gelukkig nog niet ;-). Het is een mooie leeftijd om een verbindende rol te spelen tussen de verschillende generaties, tenminste zo ervaar ik dat.

Mijn liefde voor alles wat met toneel te maken heeft, heb ik meegekregen via het dna van mijn moeder. Als kleine jongen vermaakte ik de familie al met gekke bekken trekken en zodra ik naar school ging greep ik iedere mogelijkheid in de klas of in het lokale clubhuis aan om op de planken te staan. Samen met mijn moeder heb ik vele sketches gemaakt, gespeeld en geschreven. Op later leeftijd ben ik toneel/drama cursussen gaan volgen en zelf sketches gaan schrijven. Veelal voor de kerk, school of familiefeesten. De eerste musical is ook pas uit mijn handen gekomen en daar ben ik best een beetje trots op, om zo mensen dichter bij God te brengen.

Op dit moment volg ik een opleiding tot trainingsacteur, een pracht-vak waarmee je met rollenspellen de ander kan helpen om zijn/haar leerdoelen te bereiken. Bijna alle onderdelen van het toneel komen hier samen.

 

Ik heb er ontzettend veel zin in om al die kennis over te brengen en samen te genieten van de mooie aspecten die het toneel te bieden heeft.