Over Carla

Carla is actief als dramadocent en theatermaker. Zij is getrouwd met Giovanni en zij werken samen vanuit stichting Youth Alive en Carla vanuit stichting Arts Alive. Giovanni werkt als jeugdpastor en spreker. Hij gaf leiding aan het jongerenprogramma op de Opwekkingsconferentie en stond jarenlang voor de klas (natuurkunde). Inmiddels is hij begonnen als pastor kinderen/jeugd in een gemeente in Wierden wat hij combineert met spreekbeurten in het land en de trainingen en themadagen vanuit Youth Alive. 
Het Theaterweekend is een van de trainingen opgezet door Carla. Zelf door een theaterproductie tot geloof gekomen, heeft ze passie om mensen door middel van uitbeelden Gods hart te laten zien. 

Carla: “Ik was 20 jaar toen ik voor het eerst een mooi kwalitatief christelijk dramastuk zag. Het raakte het me diep. Niemand had me die concepten met woorden kunnen vertellen! Ik was diep onder de indruk van de professionaliteit en van de liefde van Jezus! Na al die jaren staan enkele plaatjes nog steeds op mijn netvlies gebrand. Ik ben nooit de impact van drama vergeten.” – Carla Veldhuis

Carla is ruim 30 jaar actief als theatermaker. Haar passie is om door middel van theater en dans zonder woorden mensen (gelovig of niet gelovig) te laten genieten van theaterverhalen met humor en diepgang.  Daarnaast is ze gepassioneerd om andere getalenteerde mensen op te leiden en in hun creatieve bestemming te helpen. De droom is dat de kunsten weer multifunctioneel gebruikt worden door het lichaam van Jezus.

Ze leidde 5 jaar lang de drama-afdeling van de Bijbelschool “Vorming & Aktie” en startte de drama school “Mime-time”. Haar theatergroep toerde in binnen en buitenland met haar producties als: “Danstheater Waardeloos? Regalia en Frame”.  Het grote theater Passion “Wandeltheater Dolorosa” is jaarlijks rond Pasen te bezoeken in wisselende steden in Nederland. Zij werkt graag met mixed disciplines (dans, spoken word, theater en beeldende kunsten) en gebruikt veelvuldig levende standbeelden. Met enkele levende standbeelden werden zij Nederlands kampioen in 2009 en 2011 op de World Statues. (De Beschermer en Moederliefde). Momenteel toert haar eigen theaterteam met een nieuwe productie door Nederland: Danstheater Home Run

Met een team van Arts Alive verzorgt zij kunstenaars meetings, waar creatieve mensen word toegerust en bemoedigd om zich in hun kunstvorm te ontwikkelen en om van invloed te zijn.

Haar eigen werk is te volgen via Fb/ Instagram en via www.carlaVeldhuis.nl 

www.danstheaterhomerun.nl 

www.wandeltheaterdolorosa.nl